Piyasaya Henüz Çıkan Kaliteli Metaverse Tokenleri

D

dijitalrehber

Guest
abstract-6672383_640.jpg

Ünlü Analiste Göre Bu Metaverse Projelerine Erken Dönem Yatırım Yapanlar Karlı Çıkabilir

Kripto para piyasası her zaman yeni fırsatlara gebe bir piyasa olmuştur. Bunu geçmişte birçok defa tecrübe ettik. 100x ya da 1000x artış yaşayan bir sürü proje olduğunu gözlemledik defarlarca. Elbette, bunun yanında piyasaya çıktıktan bir süre sonra, hızlı düşüşler yaşayarak yatırımcısını zarara uğratan projeler de olmadı değil. En yakın tarihten örnek verecek olursak Simba Empire projesi piyasaya çıkıp 1000x yapmasının ardından kısa sürede büyük düşüşler yaşayarak pek çok yatırımcısını büyük zarara uğrattı. O projenin vasat olduğu zaten whitepaper’ının yarım sayfa oluşundan belliydi. Polygon ağında hayata geçen proje bir süre sonra BSC ağında da ticarete açılmıştı. Hatta tokenlerin Polygon ağından BSC ağına geçirilebilmesi için kendi bünyelerinde bir köprü protokolü bile inşa etmişlerdi. Ancak, yine de topluluktan yeteri kadar ilgi görmediği için kripto para çöplüğündeki yerini henüz almamış olsa dahi, bunun gerçekleşmesi için çok beklemek zorunda kalacağımız düşünmüyorum zira yeterince güçlü bir altyapıya sahip değil bu proje.

Son dönemde, özellikle Simba Empire benzeri pek çok oyun projesi piyasaya çıktı. Bunların büyük çoğunluğu, özellikle de web3 konseptine uyum sağlayamayacak olanlar piyasadan silinmeye mahkum. Hatta eski projeler arasından bile, web3 konseptine ve metaverse teknolojisine yönelik gelişim kaydedemeyenlerin yok olup gideceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. Bu, yalnızca oyun projeleri için değil, tüm kripto para piyasası için söylenebilir.

Biz de, bu yaklaşım gereğince metaverse odaklı projelere ağırlık vermiş durumdayız. Bugün yine, daha önce görüşlerine yer verdiğimiz bir analist olan Joe Parys’in fikir belirttiği metaverse projelerinden bahsedeceğiz.

280 bine yakın aboneye ulaşan bir Youtube kanalı olan analist Joe Parys, paylaştığı son videosunda patlama yapabilecek bazı metaverse odaklı kripto para projeleri hakkındaki düşüncelerini açıkladı.

Tecrübeli analistin bahsini ettiği ilk proje, metaverse teknolojisine dayanan projeler arasında popüler olmayı şimdiden başarmış bir proje olan Last Survivor (LSC). Parys’e göre, IGO’su geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bu projenin takipçi sayısı 120 bine yaklaşmış durumda. Yeni bir proje için bu rakam oldukça yüksek sayılır. IGO’ya katılan yatırımcılar 66 LSC token için 1 BNB ödediler. BSC tabanlı bir royal battle oyunu olan Last Survivor için Parys, oynanmasında hiçbir zorluk olmadığından ve hızlı bir oyun mantığına sahip olduğundan bahsediyor. Oyun içinde NFT formatında savaşçı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerin özelliklerini yükseltmek için yine NFT’lerden oluşan çeşitli eşya yer alıyor. Ayrıca, yine NFT formatında araziler satın alınıp kiralanarak para kazanılabiliyor. Bunun yanında, oyuncular tüm NFT’lerini alıp satabiliyor.

Projenin LSG ve LSC ismini taşıyan 2 adet tokeni olduğundan bahseden Parys, LSG’nin oyun içinde ödül ve yönetim için kullanılacağını, LSC’nin ise NFT alım satımında etkin olacağını söylüyor.

Maksimum arzı 1,2 milyar olan BSC tabanlı LSC’nin dolaşım arzı henüz 29 milyon civarında. Piyasa değeri 3 milyon dolar olan LSC’nin güncel fiyatı ise 0,10 dolar seviyelerinde. Piyasaya bugün sabah saatlerinde 0,085 dolardan çıkan LSC, anlık pump yaşayarak 0,22 dolar seviyelerine dek çıksa dahi, beklenen kar satışından sonra 0,075 dolara dek düşse de biraz toparlanarak şu anki fiyatına ulaştı.

LSC token, Pancakeswap (LSC/WBNB) ve DODO BSC (LSC/BUSD) borsalarında belirtilen ticaret çiftleriyle işlem görüyor.

Parys’in üzerinde durduğu diğer metaverse projesi, ünlü analistin özellikle yol haritasını çok beğendiği güçlü bir dövüş eko sistemi oluşturmayı hedefleyen Spintop (SPIN).

Ünlü analiste göre bu proje, oyun ticaretinin keşfedilerek para kazanılabileceği kaliteli bir blockchain dövüş oyunu. Oldukça yüksek bir piyasa değerine ulaşan oyun piyasasında Spintop’un kendine yer bulmakta zorlanmayacağını düşünen Parys, Gamepedia özelliği sayesinde topluluk için bir oyun oynama rehberi olacağını belirtiyor.

BSC tabanlı SPIN token piyasaya dün 0,20 dolar seviyelerinden çıktı. Çok volatil bir grafik çizmeyen SPIN, yaptığı ufak iniş çıkışların ardından şu anda 0,19 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Maksimum arzı 1 milyar olan SPIN, Pancakeswap borsasında (SPIN/WBNB) listeleniyor.

Tecrübeli traderın değerlendirmeye aldığı diğer bir proje de, Solana tabanlı bir oyna kazan oyunu olan Aurory’nin (AURY) hedefi, tüm dünyadaki oyuncuların blockchain hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını hedefleyen bir proje Parys’e göre.

Ünlü analist, Aurory tokenin ileride sadece borsalarda ticaret için değil, aynı zamanda oyunu geliştirilme aşamasında elinde tutanların aktif olarak rol oynaması için de kullanılacağını belirtiyor. Yani bu token, bir çeşit yönetişim tokeni rolüne de sahip olabilecek.

Solana tabanlı AURY token, piyasaya bugün 13,80 dolardan çıktı. Yaşadığı ani yükselişle 15,60 dolar seviyelerini görse de, sonrasında 13,90 dolar seviyelerine geri çekildi ve şu anda bu fiyattan işlem görüyor. Maksimum arzı 100 milyon olan AURY’nin 9,6 milyonu dolaşımda bulunuyor. Piyasa değeri 133 milyona ulaşan AURY token şimdiden Kucoin, LBank, Raydium, FTX, Bitget, ZT ve AEX gibi borsalarda listelenmiş durumda.

Evet, ünlü analist Joe Parys’in son videosunda, hakkında bilgi paylaştığı metaverse projeleri bu şekildeydi. Bu projelerin hemen değer kazanmasını beklemek pek mantıklı sayılmaz. Üstelik piyasa genel anlamda düşüşte iken. Yine de, erken dönem yatırımlar kar etmek için önemlidir. Bir de, piyasaya yeni çıkan tokenlerin ne yapacağı belli olmuyor. BlokTopia piyasaya yeni çıktığında yaşanan düşüşlere aldırmadan kayda değer yükselişler gerçekleştirmişti. Söz konusu metaverse projeleri olduğunda piyasanın genel durumuna bakmaksızın şaşırtıcı hareketler görülebilir. Ben, küçük de olsa alıp bir köşeye atmayı düşünüyorum. En azından yaşanabilecek pump hareketlerini göz önünde bulundurarak fırsatları kaçırmamak için bir tedbir diyebiliriz buna kısaca. Hemen yatırım yapmayı tercih etmeyenlere ise bu 3 metaverse odaklı altcoini yakından takip etmesini tavsiye edebilirim. Siz de kendi araştırmalarınızı yaparak emin olduktan sonra, çok yüksek olmaması şartıyla bu projeleri değerlendirebilirsiniz.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 
Üst