BİLGİ Kripto Para Yolculuğu

D

dijitalrehber

Guest
Bunu okuyan herkesin kendi kripto yolculuğunu olmuştur. Kriptoyu ilk nasıl duydukları ve onunla nasıl ilgilendikleri. Sonra nihayet satın almaya ve hangi coinlere yatırım yapmak istediklerine karar verirler. Herkesin kendi yolculuğu vardır ve ben bunu her zaman duymak isterim. Bazılarımız kriptonun sunabileceği teknoloji ve özgürlük için geldik. Muhtemelen daha büyük bir yüzde parasal kazançlar ve hayatlarını şansa bırakma şansı için geldi. Ancak bugün, hangi kripto paraların satın alınacağına karar verme yolculuklarımız ve kripto pazarında ne kadar uzun süre kaldıkça bunun nasıl değiştiği hakkında konuşmakla daha çok ilgileniyorum. Büyüleyici olan şey, insanların piyasada olduklarından daha uzun süre değişmesidir. Herkesin değişimi aynı olmayacak ve farklı yönlere gidebilirsiniz.

Örneğin, bugün kendi kişisel yolculuğumdan bahsedeceğim, ancak benzer hikayeleri olan veya eşit değerdeki değişiklikleri yaşayan birçok insan var.

Yıllar önce kriptoya ilk girdiğimde, isim dışında hiçbir şey bilmiyordum; bitcoin. Bana göre kripto bitcoin ve bitcoin kriptoydu. Doğal olarak yatırım yapmak istediğim şey buydu. Kriptoya yatırım yapmak istememin ilk nedeni, hayatımı finansal olarak değiştirmek ve umarım "bir sonraki büyük şeye" erken başlamaktı. Böylece bitcoine yatırım yapmaya başladım. İşler iyi gidiyordu ve tüm "dolar maliyeti ortalaması" o zamanlar kripto pazarında popüler bir fikir olmasa da, yaptığım şey tam olarak buydu. Ancak zaman geçtikçe odağım karıştı ve sağa, sola baktım ve altcoinlerin bitcoin'e kıyasla daha yüksek bir yüzde oranında arttığını gördüm. Bunu şimdi söylediğime inanamıyorum, özellikle de bitcoin'in fiyatının yükseldiği yerlerde. Bitcoin'in çok pahalı olabileceğini hissettim. Hepimiz bugün bu fiyatı görmek istesek de, şu anda hissettiğim şey bu değildi. Ve böylece altcoin ormanına girdim. Aslında çok iyi gidiyordu. Bir sonraki ve gelecek gizli mücevher paralarını arıyordum. Düşük kapaklı madeni paraların çok fazla potansiyeli olduğunu hissettim. Ticaret yapıyordum, para çeviriyordum ve iyi karlar elde ediyordum. Ama sonra ilk ayı piyasası geldi. Bir boğa koşusu sırasında altcoinlerde olmak iyidir, ancak bir ayı piyasası sırasında bir kişi gerçeği çabucak öğrenir. Altcoinlerin bazıları %90, hatta bazıları %99 düştü. Kuşkusuz, aynı zaman diliminde bitcoin de düştü. Ama altcoinler kadar kötü değildi. O zamandan beri bitcoin, önceki tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 20 bin doların 3 katından fazlasını yaptı.


Kripto piyasasına sadece bitcoin ile girdim ve ardından altcoin ormanına girdim. Ama sonra ortaya çıktım ve sadece bitcoin'e gittim. Bitcoin'e ancak ayı piyasasından sonra karar vermemin iki nedeni var. Bu süre içinde yüzlerce, belki de binlerce saat araştırma yaptım. Bitcoin'in "para" olduğu sonucuna vardım. Her şey yıllarca söylenip yapıldığında, bunun hayatta kalan ve onu yapan madeni para olma olasılığı yüksek. Muhtemelen bir dünya rezerv varlığı haline gelebilecek madeni paradır. Diğer madeni paralar hakkında ne düşünürseniz düşünün, yatırım yapmak için en az riskli olanıdır. Sadece bitcoin kullanmaya karar vermemin diğer nedeni, BTC varlıklarımın olmasını istediğim yere yakın olmadığını hissetmemdi. Özellikle fiyat tüm analistlerin öngördüğü yerlere giderse.

Ama sonsuza kadar bitcoin olarak kalmadım. Bitcoin holdinglerimden oldukça memnun olduğum ve şubeleşmeye karar verdiğim bir noktaya ulaştığım için çok şanslıyım. Artık gizli mücevherlerin peşinden gitmek istemiyordum, mavi çiplerde kalmak istiyordum. Ethereum'a girmeye karar verdim. Akıllı bir sözleşme platformuna ve aynı zamanda tutarlı bir pasif gelir için staking sağlayacak bir zincire yatırım yapmak istedim. Ethereum payımı ile rahat hissettiğimde, devam ettim ve mavi çipli bir madeni para olma şansı olduğunu düşündüğüm başka bir madeni parada bir pozisyon oluşturmaya başladım. Emekli olabilmem ve istersem başka şeylere geçebilmem için beni destekleyebilecek güçlü bir pasif gelir oluşturmaya odaklanarak bunu yapmaya devam edeceğim.

Bununla birlikte, son ayı piyasasının sona ermesinden bu yana felsefem değişmedi. Bitcoin benim en sevdiğim para ve hedefim her zaman daha fazlasını biriktirmek. Uzun süre elinde tutmayı planladığım ethereum haricinde diğer coin görevim de değer kazanıp daha fazla bitcoine çevirmek. Benim için oyunun adı bitcoin ve mümkün olduğunca biriktirmeye çalışmalıyız.

Senin yolculuğun benimkinden çok farklı olabilir. Eğer piyasaya yeni giriyorsanız veya az miktarda nakit ile yatırım yapmaya başlıyorsanız, bu piyasada para kazanmanın en iyi yolunun altcoin olduğunu düşünebilirsiniz. Bitcoin inanılmaz derecede yüksek bir fiyata yükseldi ve bu birçok insanı korkutup kaçırabilir. Birim önyargısı gerçek bir şeydir. Birçok kişi, 0.001 BTC'ye sahip olmaktansa 1.000.000 SHIBA'ya sahip olmayı tercih eder.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst