KriptoMor

KriptoMor
Yönetici
ADMİN
Moderatör
Katılım
25 Ocak 2021
Mesajlar
254
Çekilebilir #MR
22.92₺
Çekilen #MR
0₺
Kripto paralar 2009 yılından bu yana hayatımızda olan fakat son 5 yıldır global çapta yatırımcılar, devlet büyükleri ve milyonlarca sermaye yatırımcıları gibi bir çok kişiye ulaşmış olup devasal bir ilgi görmektedir.

kripto-paralar-ne-zaman-hayatimiza-girdi.jpg


Kripto paralar global çapta hayatımıza 2009 da girmiş olmasına dağmen oldukça uzun bir süre pek rabet görmedi. Uzunca bir süre insanlar tarafından çokta fazla kullanılmadı. Şu anda günümüzde ise bir çok milyoner hatta milyarder tarafından kullanılan bir yatırım aracı halini almıştır. Kripto paralar Avrupa' da e fazla ülkemizde ilgi görmektedir. Hatta global çapta hizmet veren borsaların bir çoğu önceliğini Türk yatırımcılara vermektedir.

Kripto para kavramını anlayabilmek için öncelikle “kripto / kriptoloji”nin ne olduğunu bilmek gerekiyor. Kriptoloji en basit anlatımıyla şifreleme bilimidir; Yani okunabilir durumdaki bir bilginin istenmeyen taraflarca okunamayacak hale dönüştürülmesinde kullanılan tekniklerin tümü olarak da ifade edilebilir.
 

ozcansarica

New member
K.M.F Üyesi
Katılım
20 Kasım 2021
Mesajlar
2
Çekilebilir #MR
0.00₺
Çekilen #MR
0₺
Ev arkadaşım ilk çıktığında alalım demişti o zamanlar bana söylediğinde 5$ felandı sanırım. Benim boşa atacak param yok demiştim. Keşke stok yapsaymışız. :(
 
Üst