BİTCOİN HABER Bitcoin ETF Girişlerinde Tarihi Bir Rekor Daha Kırıldı

Hasan

Moderator
Moderatör
Katılım
1 Şubat 2021
Mesajlar
85
Çekilebilir #MR
3.93₺
Çekilen #MR
0₺
BTC ETF'leri ve Grayscale'in Pazar Payı: SEC'den Yeni Talimat ve Yeni Rekorlar

cm34bbf.jpg


Bitcoin piyasasında ETF'lerin etkisiyle fiyatlar hareketleniyor. Son raporlar, dünkü işlemlerde yeni bir rekor kırıldığını gösteriyor ve fiyat keşfi devam ediyor. Grayscale'in ETF'indeki çıkışlar, şirketin ETF pazarındaki hakimiyetini azaltıyor. SEC ise SkyBridge'in ETF başvurusunu geri çekme talimatı verdi.

Bitcoin ETF Girişlerinde Tarihi Bir Rekor Daha Kırıldı

Dün, BitMEX Research'e göre ETF ürünlerine 1 milyar doların üzerinde net giriş oldu. BlackRock liderliğini korurken 849 milyon dolarlık girişle rekor kırıldı. 10 ETF ürününden sadece ikisinden çıkış yaşandı; Invesco'nun BTCO ürününden yaklaşık 20 milyon dolarlık itfa gerçekleşti ve GBTC'den 79 milyon dolarlık fon çekildi. GBTC'den çıkışlar, 26 Şubat'tan bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

Grayscale'in fonundan çıkışlar devam ederken, yönetilen spot Bitcoin ETF'nin pazar payı ilk kez %50'nin altına düştü. Grayscale Bitcoin Trust'taki varlıklar dünkü itibarıyla 28,5 milyar dolara geriledi. GBTC'den 11,12 milyar dolarlık çıkış gerçekleşirken, BlackRock'ın IBIT'i aynı süreçte 11,44 milyar dolar topladı. Bu durumda BlackRock, Grayscale'in en büyük rakibi konumunda bulunuyor.

Bitcoin ETF'lere olan ilginin artmasıyla birlikte, Bitcoin fiyatı 73.000 dolar seviyesine yükselerek yeni bir rekor kırdı.

SEC, SkyBridge Capital'ın Bitcoin ETF Başvurusunu İptal Etmesini İstedi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), varlık yönetimi şirketi SkyBridge Capital'in Bitcoin ETF'si olan "First Trust SkyBridge Bitcoin ETF Trust" için yaptığı başvuruyu geri çekmesini istedi.

SkyBridge'in ETF başvurusu bir yıldan fazla süredir değerlendirmeye alınmadı ve SEC, şirketin istenen değişiklikleri yapmadığı için başvuruyu askıya aldı. Beyan, 12 Mart'ta zaman aşımına uğradı.

Kaynak:investing
 
Üst