KRİPTO HABER Bitcoin 71 Bin Doları Aştı 11.03.2024

Hasan

Moderator
Moderatör
Katılım
1 Şubat 2021
Mesajlar
85
Çekilebilir #MR
3.93₺
Çekilen #MR
0₺
Bitcoin, FCA'nın Kripto ETN'leri Onaylamasıyla Birlikte 71 Bin Doları Aştı
Lider kripto para birimi geçtiğimiz hafta ilk kez 70 bin doları aşmıştı.

Bitcoin (BTC),
Asya işlem saatlerine göre bu sabah ilk kez 71 bin doları geride bıraktı.

Lider kripto para birimi, spot bitcoin borsa yatırım fonlarının ABD'de onaylanmasından bu yana istikrarlı bir şekilde yükseliyor. Token, geçtiğimiz hafta ilk kez 70 bin doları aştı. Ether'in (ETH) de 4 bin dolara ulaştığı bu dönemde, piyasayı kapsamlı bir şekilde ele alan CoinDesk 20 Endeksi (20) neredeyse %1 yükseldi.

Ralli, Binance dahil olmak üzere öne çıkan birçok borsadaki üç aylık vadeli primi yüzde 25'in üzerine çıkardı. Yüksek prim, cash and carry trader'larının ilgisini çekebilir ve genel piyasa likiditesini artırabilir.

Haber platformu LondonCryptoClub'ın kurucularına göre, fiyat artışı Londra Borsası'nın bitcoin ve ether ETN başvurularına yönelik olumlu kararı ve Asya piyasa koşullarından kaynaklanıyor.

İngiltere'nin Mali Davranış Otoritesi (FCA), bugün itibarıyla kurumsal yatırımcıların kripto varlık destekli ETN'ler sunmasına izin verecek. Londra Borsası da bu yılın ikinci çeyreğinde bitcoin ve ether ETN'leri için başvuruları kabul etmeye başlayacak.

Asya hisseleri düşüşte
Bitcoin'in ulaştığı yeni zirveler, Asya hisse senedi endekslerinin düşmesi sırasında görüldü. Japonya'nın Nikkei, Avustralya'nın ASX endeksleri, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) bu ay faiz oranını sıfırın üzerine çıkarabileceği haberleriyle birlikte %2 düştü.

Bazı analistler, BOJ'un hem geleneksel hem de kripto piyasaları için büyük bir belirsizlik kaynağı olduğu konusunda uyarmaya devam ediyor.

Ancak genel görüş, yaklaşan Bitcoin yarılanması ve spot ETF'ler sayesinde kripto para birimi düşüş yaşasa bile bunun kısa vadeli olacağı yönünde.

Kaynak coindeskturkiye
 
Üst